Tarief

Het eerste -informatieve- gesprek van 20 minuten betaalt u niets. In dit gesprek kunt u uw probleem aan ons voorleggen, waarna wij zullen bezien óf, en zo ja, hoe dit probleem het beste kan worden opgelost. Voor eventuele volgende gesprekken, het versturen van brieven, het bestuderen van uw dossier, literatuur en jurisprudentie etc, is mijn uurtarief € 125,- exclusief btw. Facturen worden u per email aangeboden en vaak, maar net persé, tevens per gewone toegezonden. Indien u met ons in zee gaat, gaat u daarmee akkoord*.

Of u nu een geschil met uw werkgever heeft, uw buurman, de winkelier, de politie of de woningbouwvereniging, u bent bij ons aan het juiste adres voor betaalbaar juridisch advies.

Daarnaast kennen wij aparte vaste tarieven voor het opstellen c.q. checken van juridische documenten. Welk tarief op uw zaak van toepassing is, is van verschillende factoren afhankelijk zoals aard van de zaak, spoedeisendheid en dergelijke. In een persoonlijk onderhoud vertellen we u hier graag meer over. Wij rekenen geen kantoorkosten boven op het uurtarief. Voor u als werknemer checken wij gratis de vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst. Dit checken kost u niets omdat uw werkgever deze kosten zal dragen.

Gratis inloopspreekuur

Op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (locatie Vlissingen) en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (locatie Goes) hebben wij een inloopspreekuur. U kunt dan zonder afspraak bij ons langskomen voor een kosteloos gesprek van maximaal een 20 minuten. U kunt, indien u dit prettiger vindt, ook eerst bellen om een afspraak te maken.

kosten incasso / dagvaarding

Naast het reguliere tarief dan wel afgesproken vaste tarief of het tarief van 15% succesfee (na positief verlopen no-cure no-pay of no-cure less-pay traject) dient u rekening te houden met bijkomende kosten zoals griffierechten (de kosten van een procedure voor de rechtbank) en/of deurwaarderskosten (bijv. uitbrengen dagvaarding maar eventueel ook betekenen van het vonnis e.d.) alsmede de vaste kosten van  199,50 indien u een incassotraject start. Bij een toewijzend vonnis is het vaak zo dat de rechtbank geheel of gedeeltelijk de wederpartij veroordeeld in de proceskosten. Hierom is gevraagd in de dagvaarding*.

Het griffierecht (afhankelijk van de zaak) alsmede de deurwaarderskosten de vaste kosten (ad € 199,- ex btw) dient u -vooraf- te betalen indien u voor een procedure bij de rechter kiest. De hoogte van het griffierecht is van verschillende factoren afhankelijk. Datzelfde geldt ook voor de deurwaarder die het bezorgen van de dagvaarding verzorgd.  Wij kunnen u hier ook meer over vertellen tijdens een persoonlijk gesprek*. Mijn kosten in dagvaardingszaken voor u zijn maximaal € 2000,- (excl. deurwaarders- en griffiekosten)*.

Heeft u een vraag? Kom gewoon langs of stuur een e-mail of vul het "bel me terug"-formulier op de contactpagina in. Bellen kan natuurlijk altijd!: 06 30 79 72 81).

Met vriendelijke groet, 

mr R.J. van der Zee

* alle bedragen/tarieven/succesfee zijn ex btw